tradeinterop helpt
met uw vragen over e-facturatie

Hier vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen over e-facturatie. Heeft u een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

FAQ e-factureren

Wat is e-factureren?

E-factureren staat voor elektronisch factureren. E-facturatie is het volledig elektronisch overbrengen van facturen van het ene systeem naar het andere systeem, via XML. Hierdoor zijn handelingen als het handmatig invoeren, checken en corrigeren van facturen niet meer nodig. Het verzenden van een PDF valt niet onder e-facturatie. Bij de verwerking van een PDF factuur moeten namelijk nog steeds handmatige acties worden uitgevoerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van e-factureren?

E-factureren heeft heel veel voordelen. De verwerkingstijd wordt met e-facturatie teruggebracht naar seconden. Omdat alles automatisch gaat, hoeven facturen niet meer handmatig of met een OCR systeem te worden ingeboekt. Er hoeft niets meer te worden overgetypt, gecheckt en gecorrigeerd. De kans op fouten neemt daardoor aanzienlijk af. Daarnaast worden facturen niet meer dubbel betaald en is de kans op fraude zeer klein. Wanneer een leverancier gevalideerd is, weet u als ontvanger zeker dat de factuur van de betreffende leverancier komt en dat het geen spookfactuur is.

Wat een nadeel genoemd kan worden is het implementeren van e-facturatie. Het is echter zo dat e-facturatie zeer gemakkelijk te implementeren is. Wanneer u financiële software gebruikt is de kans zelfs groot dat u het al kunt, zonder dat u het weet. Wij bieden voor iedere ondernemer een oplossing om e-facturatie snel en eenvoudig te implementeren.

Ik wil graag e-factureren, maar hoe regel ik dat?

Het is belangrijk om een goede dienstverlener te vinden, die u hierbij helpt. Tradeinterop kan iedere ondernemer helpen om e-facturatie te implementeren. Of u zzp'er bent, mkb'er bent of bij een hele grote organisatie werkt: tradeinterop regelt het voor u. Op de website vindt u informatie die bij uw organisatie past. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Voor wie is e-factureren verplicht?

Sinds 1 januari 2017 is het voor iedereen die aan de Rijksoverheid factureert (met een overeenkomst van na 1-1-2017), verplicht om elektronisch te factureren. Vanaf 18 april 2019 is het voor decentrale overheden (gemeenten, waterschappen, provincies) en aanbestedende diensten verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken.

Hoe kan ik e-factureren aan de overheid?

Tradeinterop kan u helpen bij het factureren aan de overheid. We hebben diverse oplossingen, afhankelijk van uw situatie. Via ons portaal kunt u bijvoorbeeld binnen 5 minuten een factuur aan de overheid sturen. Maar ook met financiële software of met een op maat gemaakt ERP-systeem kunnen wij u helpen om te factureren aan de overheid.

Ik kan e-factureren; en nu?

Het is nu belangrijk om uw leveranciers op de hoogte te stellen dat u elektronische facturen kunt ontvangen en hen te vragen de facturen ook elektronisch aan te gaan leveren. Dit kan best een ingewikkelde en tijdrovende klus zijn. U zult waarschijnlijk veel vragen van leveranciers krijgen over hoe ze dat moeten doen. Tradeinterop biedt daarom tradeinvite aan. Tradeinvite helpt u om uw leveranciers 'aan boord' te krijgen en hen over te laten stappen op e-facturatie. Hoe meer leveranciers e-facturen aanleveren, hoe meer het u bespaart. Natuurlijk is het belangrijk de top 20 leveranciers te onboarden, maar het zijn juist vaak de facturen van de longtail die de meeste verwerkingstijd kosten. Tradeinvite focust zich daarom niet alleen op het onboarden van de top 20, maar juist ook op de longtail die voornamelijk bestaat uit zzp'ers en mkb'ers.

Heeft u een specifieke vraag?

 

Neem gerust contact met ons op.

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht