tradeinterop helpt

bij formaatconversie

Een elektronische factuur wordt opgeslagen in een elektronisch formaat. Er bestaan verschillende formaten en versies van formaten. Daardoor is het altijd de vraag of het formaat dat uw software ondersteunt ingelezen kan worden door uw klant of leverancier.

Tradeinterop lost dat probleem voor u op door uw formaat om te zetten in het formaat van uw klant of leverancier.

 

Formaatverschillen geen probleem met formaatconversie

Verschillende formaten

Verschillende software pakketten ondersteunen verschillende formaten. Het kan zijn dat uw softwarepakket een formaat ondersteunt, maar uw klant of leverancier ondersteunt een iets ander formaat.

 

Dat geeft problemen

Het direct uitwisselen van elektronische documenten leidt dan tot problemen. Om toch makkelijk te kunnen e-factureren is formaatconversie nodig.

Formaatconversie van tradeinterop lost het op

Formaatconversie is een soort vertaalprogramma die het ene elektronische formaat omzet in een ander elektronisch formaat. Dit programma zorgt ervoor dat u kunt e-factureren in het formaat dat uw software ondersteunt en dat uw klant of leverancier kan e-factureren in het formaat dat zijn software ondersteunt.

 

Dit maakt de samenwerking met uw klant of leverancier een stuk simpeler. 

Welke formaten ondersteunt tradeinterop

UBL: tradeinterop ondersteunt talloze varianten van het UBL formaat. Dit formaat wordt veel gebruikt in Nederland en is in de meeste software pakketten ingebouwd.

INSBOU: tradeinterop ondersteunt ook verschillende formaten die gangbaar zijn in de bouw en installatie branche. Hierdoor kunt u ook elektronische facturen sturen en ontvangen in het INSBOU formaat. 

HR-XML: tradeinterop ondersteunt verschillende factuurformaten die gebruikelijk zijn in de uitzendbranche. Hierdoor kunt u facturen in dit formaat verzenden en ontvangen.

SAP IDoc: De software van SAP heeft een eigen formaat e-factuur, IDOC. Tradeinterop ondersteunt dit formaat native voor SAP gebruikers. Wilt u een e-factuur sturen van of naar SAP software, dan converteren wij een IDoc bijvoorbeeld van of naar UBL.

Anders: tradeinterop ondersteunt steeds meer formaten en steeds meer varianten. Staat uw formaat er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Kan uw software pakket elektronisch factureren?

Als uw software pakket een formaat ondersteunt dan kan het eenvoudig koppelen aan tradeinterop.

Vaak kunt u instellingen vinden onder de 'verzendmethode' op de klantenkaart of in de instellingen van uw financiële software.

Als u niet weet of uw software dit ondersteunt neem dan contact op met de helpdesk van uw software pakket.

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht