• tradeinterop

1,3 miljoen eenmanszaken krijgen een nieuw btw-nummer


Dit najaar ontvangen alle eenmanszaken een nieuw btw-identificatienummer van de Belastingdienst, omdat het huidige btw-nummer niet voldoet aan de privacywetgeving.


Het huidige btw-nummer voor eenmanszaken bevat het Burgerservicenummer en dat is privacy gevoelige informatie. Eenmanszaken zijn verplicht hun btw-nummer te vermelden op facturen en vaak ook op hun website. Doordat hun BSN hiermee openbaar wordt gemaakt, zijn zij kwetsbaar voor identiteitsfraude. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de Belastingdienst verplicht om hier voor 1 januari 2020 iets aan te doen.


Alle eenmanszaken ontvangen van de Belastingdienst een nieuw btw-nummer. Dit nummer is bedoeld voor extern gebruik. Het nummer bevat dan ook niet langer het Burgerservicenummer van de ondernemer.Verdwijnt mijn oude btw-nummer?


De interne systemen van de Belastingdienst kunnen niet overweg met nieuwe btw-nummers. Om de bestaande processen niet te verstoren worden de nieuwe btw-nummers door de Belastingdienst omgezet naar de oude btw-nummers (met BSN) voor verdere interne verwerking. Dit is overigens een tijdelijke oplossing, want de Belastingdienst is bezig met de invoering van een nieuw ict-systeem voor de btw.Het nieuwe btw-nummer op mijn e-factuur


U dient het nieuwe btw-nummer vanaf 1 januari 2020 te gebruiken op bijvoorbeeld uw website en uw facturen. Hiervoor dient u het btw-nummer in uw administratie aan te passen. Heeft u een account bij tradeinterop? Dan kunt u eenvoudig uw btw-nummer wijzigen door in te loggen op het portaal, in het menu te klikken op ‘Gebruiker’, ‘Mijn profiel’ en daarna op het rechter tabje ‘Bedrijfsgegevens’.


Meer informatie leest u hier en op de site van de Belastingdienst.


Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht