• tradeinterop

Blogserie PEPPOL voor grote organisaties – Deel 2


Simplerinvoicing maakt gebruik van PEPPOL als onderliggende infrastructuur. PEPPOL stelt de technische standaarden beschikbaar die ervoor zorgen dat een ERP-pakket via een veilige verbinding een UBL factuur kan sturen naar een ontvangend pakket en daar ook een ontvangstbevestiging van krijgt. Maar hoe werkt dat precies?PEPPOL discovery engine


PEPPOL heeft een soort ‘adresboek’ (een discovery engine), die het mogelijk maakt om te achterhalen of een bepaald bedrijf e-facturen via PEPPOL kan ontvangen. Dit adresboek bevat geen bedrijfsgevoelige informatie, alleen een hash van het KvK-, BTW- of OIN nummer.

De discovery engine is een belangrijke schakel in het drempelloos e-factureren voor verzender en ontvanger. Organisaties kunnen hiermee automatisch hun leveranciers onboarden. Een ontvanger kan in het centrale adresboek namelijk aangeven hoe hij zijn e-facturen wil ontvangen en een verzender kan dit centrale adresboek geautomatiseerd raadplegen.

Nadat automatisch de technische details voor het afleveren van facturen of orders zijn bepaald, wordt een veilige verbinding opgezet met de ontvanger. Wanneer de ontvanger de e-factuur heeft ontvangen, stuurt hij via deze zelfde beveiligde verbinding de ontvangstbevestiging. Hierdoor weet een verzender wanneer hij een e-factuur correct heeft afgeleverd.

Wilt u meer weten over PEPPOL voor grote organisaties? Lees dan ook ons vorige blog en het binnenkort beschikbare laatste deel van deze blogserie. Uitgebreide informatie over dit onderwerp lees u in het whitepaper ‘Beveiligd e-factureren voor grote organisaties’, dat u hier kunt downloaden.


Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht