• tradeinterop

De kracht van PEPPOL
PEPPOL is een term die u als softwareleverancier vast eens voorbij hebt zien komen. Maar wat is het nu precies en wat maakt dit netwerk zo krachtig?


Wat is PEPPOL?


PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online) is een Europese standaard voor de uitwisseling van documenten (facturen, orders e.d.) van en naar bedrijven en Europese overheden, op basis van UBL.

PEPPOL bestaat uit ‘communities’. In Nederland is Simplerinvoicing de PEPPOL community. In tegenstelling tot andere landen, wordt Simplerinvoicing niet door de overheid gefaciliteerd. De Nederlandse overheid is betrokken geweest bij de oprichting, maar het stelsel van afspraken wordt beheerd door de markt.Gebruiksgemak en veiligheid bij het e-factureren


Met PEPPOL is het mogelijk om een nieuw niveau van gebruiksgemak en veiligheid te realiseren dan met alleen e-mail niet te behalen is:

1. PEPPOL heeft een soort adresboek dat op basis van gegevens van een ontvanger (KvK, BTW, OIN, IBAN, GLN, etc.) kan bepalen of en hoe deze ontvanger zijn facturen elektronisch wil ontvangen.

2. PEPPOL is zeer goed bruikbaar voor zowel zzp’ers, het mkb, als grote organisaties. Kleinere organisaties hoeven bijvoorbeeld niet op verschillende platforms van grote organisaties in te loggen om te kunnen e-factureren. Steeds meer grote organisaties vereisen PEPPOL als binnenkomend kanaal.

3. PEPPOL geeft meer zekerheid dat de factuur ontvangen en verwerkt kan worden. Veiligheidsaspecten als confidentialiteit, integriteit, authenticiteit en betrouwbaarheid van aflevering dragen bij aan het ontzorgen van de verzender en de ontvanger.


In deze serie blogartikelen


In ons vorige blogartikel hebben we meer verteld over hoe u als softwareleverancier uw gebruikers kunt laten e-factureren met het gebruiksgemak van WhatsApp. In navolging daarop vertelden we in dit artikel meer over PEPPOL en over de voordelen van het gebruik van dit netwerk. Het volgende artikel in deze serie zal ingaan op hoe u kunt verbinden met het netwerk van PEPPOL. Wilt u alle informatie uitgebreid en in één keer lezen? Download dan hier het whitepaper.#efactureren #efacturatie #peppol #veiligfactureren #whitepaper #AccessPointasaService #elektronischfactureren #softwarepakketten

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht