• tradeinterop

E-factureren met uw eigen boekhoudpakket


Is uw organisatie nog niet overgestapt op e-factureren, maar krijgt u van uw leveranciers wel de vraag om uw facturen elektronisch aan te leveren? Geen probleem, want wanneer u gebruik maakt van een boekhoudpakket is dat zo geregeld.

Omdat de ene UBL de andere niet is en veiligheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen, willen veel organisaties (waaronder de Rijksoverheid) hun facturen ontvangen via het beveiligde netwerk van PEPPOL / Simplerinvoicing. Via dit netwerk worden facturen in een vast formaat en beveiligd verzonden naar de ontvanger.


E-facturatie via PEPPOL / Simplerinvoicing standaard in uw boekhoudpakket?


Steeds meer boekhoudpakketten (o.a. Exact, Moneybird en SnelStart) hebben de functionaliteit om te e-factureren via PEPPOL / Simplerinvoicing standaard in hun software ingebouwd. Wanneer uw boekhoudpakket deze functionaliteit biedt, is e-factureren voor uw zeer eenvoudig. U kunt dan direct vanuit uw boekhoudpakket uw e-facturen versturen.Een UBL factuur genereren


Niet alle boekhoudpakketten bieden deze functionaliteit aan, maar in de meeste pakketten is het wel mogelijk om een UBL te genereren. Om deze UBL om te zetten naar een standaard formaat en om uw facturen beveiligd te versturen via PEPPOL / Simplerinvoicing, heeft u een e-facturatie dienstverlener nodig. U kunt de UBL die uw boekhoudpakket genereert naar het portaal van uw dienstverlener sturen. Daar wordt uw UBL factuur automatisch omgezet naar een standaard Simplerinvoicing formaat en over het beveiligde netwerk naar uw klant gestuurd.

Kortom: e-factureren hoeft zeker geen kostbaar, tijdrovend of langlopend traject te zijn. In de meeste gevallen kunt u dezelfde dag nog aan de slag.

Lees meer over e-factureren voor het mkb of voor grote ondernemingen of neem contact met ons op voor meer informatie.

#efacturatie #efactureren #peppol #simplerinvoicing #mkb #ubl

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht