• tradeinterop

Henk van Koeverden voorzitter Standaardisatieplatform e-facturerenBegin april hebben Simplerinvoicing, TNO en NEN gezamenlijk het ‘Standaardisatieplatform e-factureren’ gelanceerd. Henk van Koeverden, CEO van tradeinterop en bestuurslid van Simplerinvoicing, is gekozen tot voorzitter van het platform. Vanwege het maatschappelijke belang wordt het Standaardisatieplatform e-factureren ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.


Waarom een Standaardisatieplatform e-factureren?


Vanaf 18 april 2019 zijn alle (semi)overheden verplicht om elektronische facturen te kunnen ontvangen en verwerken en hiervoor dient gebruik te worden gemaakt van de Europese e-facturatie norm EN 16931-1, ook wel ‘de kernfactuur’ genoemd. Het is daarom belangrijk dat belanghebbenden hierover goed en tijdig geïnformeerd worden. Door de samenwerking van Simplerinvoicing, TNO en NEN, kan dit zo efficiënt en effectief mogelijk worden gedaan.


Europese e-facturatie norm EN 16931-1


Het doel van het Standaardisatieplatform is het helder en eenduidig communiceren over de toepassing van de Europese norm met belanghebbenden, zoals softwareleveranciers en ICT-dienstverleners.

Daarnaast wil het platform de implementatie en het gebruik van de norm in Nederland bevorderen. Hiervoor heeft het platform speciaal voor de Nederlandse markt, een officiële gebruiksinstructie ontwikkeld: de NLCIUS.

Tenslotte kan de gebundelde invloed van de initiatiefnemers worden uitgeoefend op de Europese standaardisatieontwikkelingen, om ook in de toekomst de Nederlandse belangen te behartigen.

Wilt u meer weten over het Standaardisatieplatform e-factureren? Kijk dan op www.stpe.nl.

#efactureren #efacturatie #simplerinvoicing #Standaardisatieplatform #Europesenorm #EN169311 #NLCIUS

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht