• tradeinterop

Kabinet wil betaaltermijn van dertig dagen voor grote bedrijvenStaatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) en minister Dekker (Rechtsbescherming) willen dat grote bedrijven hun mkb leveranciers sneller gaan betalen. De wettelijke betaaltermijn van zestig dagen wordt dan verkort naar dertig dagen.

Uit de evaluatie van de Wet betaaltermijnen grote bedrijven blijkt dat de gemiddelde betaaltermijn in het tweede kwartaal van 2019 steeg naar 41,1 dagen (bron: NOS).

Als ondernemer heeft u, bij inwerkingtreding van de wet,


de mogelijkheid om kosten te verhalen op grote ondernemingen die zich niet houden aan de maatregelen. In het kader van de klantrelatie kan het zijn dat u voor een moeilijke keuze komt te staan. Is er nog een andere optie?


E-factureren


Steeds meer grote ondernemingen kunnen e-facturen ontvangen. Door een e-factuur te sturen, maakt u de verwerking van uw factuur een stuk eenvoudiger voor uw klant. Een e-factuur wordt direct verwerkt in de administratie van de ontvanger. Dat scheelt uw klant veel tijd, maar zorgt er ook voor dat uw factuur meteen is ingeboekt en niet eerst twee weken in een postvakje of mailbox ligt, voordat hij verwerkt wordt.

Ook voor kleinere organisaties zijn er mogelijkheden om op eenvoudige wijze e-facturen te sturen. Gebruikt uw organisatie geen boekhoudsoftware of kan de boekhoudsoftware die u gebruikt geen e-factuur (UBL) versturen? Dan kunt u gebruik maken van een e-facturatieportaal. Hier kunt u zelf een e-factuur maken en verzenden.#betaaltermijn #efacturatie #efacturatieportaal #ubl

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht