• tradeinterop

Rijksoverheid ontvangt 60% van haar facturen als e-factuur


Uit de Jaarrapportage Bedrijfsvoering 2019 blijkt dat de Rijksoverheid meer dan de helft (bijna 60%) van haar facturen als e-factuur ontvangt. Dat betekent een forse groei ten opzichte van voorgaande jaren.Groei in aantal e-facturen


De laatste jaren zit het aantal e-facturen dat de Rijksoverheid ontvangt flink in de lift. Dit komt mede door de verplichting tot e-facturatie voor leveranciers die na 1 januari 2017 een contract hebben afgesloten met de Rijksoverheid. Daarnaast kunnen e-facturen sneller worden verwerkt en daardoor ook tijdiger worden betaald.


De Rijksoverheid ontving in 2019 zo'n 2 miljoen facturen. Het aandeel e-facturen was 1,2 miljoen. Het aantal e-facturen dat de Rijksoverheid ontvangt stijgt de laatste jaren enorm. In 2018 was er een groei van 21 % en in 2019 zelfs 30%. (Bron: Rijksoverheid)


Bent u leverancier van de Rijksoverheid en zoekt u de meest eenvoudige manier om een e-factuur te verzenden? Met deze gratis test ziet u meteen welke manier van e-factureren het beste past bij uw organisatie.

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht