• tradeinterop

Waarom e-factureren juist nu belangrijk is


E-facturen worden automatisch verwerkt door de ontvangende partij en kunnen daarom sneller worden betaald dan PDF- of papieren facturen. Als u nog geen elektronische facturen verstuurt, is dit een goed moment om daarmee te starten.

Begin deze maand pleitte premier Rutte voor e-facturatie en riep hij overheden op om facturen zo snel mogelijk te betalen.

Een groot voordeel van het versturen van e-facturen ten opzichte van PDF- of papieren facturen is dat ze direct verwerkt kunnen worden door uw klant. Facturen blijven niet meer liggen in een postvakje, hoeven ze niet meer te worden ingescand, gecheckt of handmatig te worden overgetypt. De automatische verwerking van uw e-factuur kan daarom bijdragen aan een snellere betaling van uw factuur en dat is voor veel organisaties in deze tijd erg belangrijk.

E-factureren; hoe doe ik dat?

Voor ieder soort organisatie zijn er mogelijkheden om te e-factureren. Bent u bijvoorbeeld zzp’er of kan uw boekhoudsoftware geen UBL genereren? Via een e-facturatieportaal kunt u eenvoudig handmatig een e-factuur maken en verzenden. Kan uw boekhoudsoftware wel een UBL genereren of maakt u gebruik van ERP software? Ook dan zijn er diverse mogelijkheden om uw klanten e-facturen te sturen.

Wie kan e-facturen ontvangen?

Sinds 18 april 2019 is het voor alle Nederlandse overheden, overheidsorganisaties en aanbestedende diensten verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Daarnaast zijn ook steeds meer bedrijven in staat om e-facturen ontvangen.

Wilt u meer weten over e-facturatie? In onze gratis te downloaden whitepapers leest u er alles over.

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht