• tradeinterop

Wat is e-factureren?


E-factureren (elektronisch factureren) is het elektronisch uitwisselen van facturen. Het betekent dat facturen direct van het systeem van de verzender, naar het systeem van de ontvanger worden overgebracht.

E-factureren is niet hetzelfde als digitaal factureren. Digitaal factureren is bijvoorbeeld het verzenden van een PDF factuur per e-mail. Hier komen nog steeds handmatige handelingen aan te pas, vooral aan de ontvangende kant. Een PDF factuur komt in de e-mailbox van de ontvanger terecht en vervolgens wordt de factuur uitgeprint en overgetypt in het boekhoudprogramma. Een andere mogelijkheid is dat de factuur met OCR (Optical character recognition) software wordt geïmporteerd, handmatig gecorrigeerd en dan in de boekhouding wordt opgenomen.

Dit is nog best een foutgevoelig en arbeidsintensief proces. Met e-factureren vallen alle handmatige handelingen weg. De factuur wordt volledig automatisch overgebracht naar de ontvanger en ook meteen automatisch verwerkt in de financiële software van de ontvanger.


Wie kan er allemaal e-factureren


Sinds 1 januari 2017 is het verplicht om elektronisch te factureren aan de Nederlandse overheid. Deze verplichting geldt voor organisaties die een nieuwe overeenkomst met de overheid sluiten.

Steeds meer organisaties willen hun facturen elektronisch verzenden en ontvangen. E-factureren hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld oplossingen voor zzp, mkb, grote ondernemingen en gemeenten.#ocr #efactureren #elektronischfactureren

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht