• tradeinterop

Wat is een OIN?

OIN staat voor organisatie-identificatienummer. Als leverancier van een overheidsorganisatie gebruikt u het OIN om een e-factuur naar uw klant te sturen.


Overheidsorganisaties gebruiken een OIN om veilig gegevens met elkaar uit te wisselen, maar ook met hun leveranciers. Hoe dat precies werkt en welk OIN u nodig heeft leest u in dit artikel.Waarom heb ik een OIN nodig om een e-factuur te sturen?


Wanneer u aan de Rijksoverheid wilt factureren, bent u verplicht een e-factuur te sturen. Dit kan via een kanaal van de overheid zelf of via het beveiligde Europese netwerk van PEPPOL / Simplerinvoicing. In beide situaties heeft u een ‘adres’ nodig om de e-factuur naartoe te sturen. Dit adres is het OIN.


Gemeenten, provincies en waterschappen zijn verplicht e-facturen te kunnen ontvangen. In de meeste gevallen kunt u e-facturen ook via PEPPOL / Simplerinvoicing naar hen toesturen, met het OIN als ‘adres’.Welk OIN moet ik gebruiken om te e-factureren?


De overheid publiceert de OIN nummers van alle organisatieonderdelen van de Rijksoverheid op deze pagina. Wanneer u een e-factuur wilt sturen naar een gemeente of een andere overheidsorganisatie die is aangesloten op het PEPPOL / Simplerinvoicing netwerk, dan kunt u hier het OIN opzoeken.


Wilt u weten hoe u het eenvoudigst e-facturen kunt verzenden naar de (Rijks)overheid? Met deze test ziet u meteen welke manier van e-factureren het beste bij uw organisatie past.#efacturatie #OIN #PEPPOL #Simplerinvoicing

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht