Wat is onboarding van mijn leveranciers en hoe werkt het?

U kunt elektronisch facturen (en orders) verzenden en ontvangen. Nu is het van belang dat uw leveranciers u e-facturen (en e-orders) gaan aanleveren.

Onboarding is het voorlichten en informeren van uw leveranciers, met als doel hen elektronisch aan u te laten factureren.

Het belang van onboarding

Onboarding is belangrijk, omdat het een essentieel onderdeel is van succesvol e-factureren. Een van de grote voordelen van e-factureren is dat facturen niet meer handmatig of via scan-en-herken software hoeven te worden ingeboekt. De factuur komt binnen en wordt meteen in uw financiële software geplaatst. De grootte van de besparing is afhankelijk van het aantal facturen dat uw organisatie elektronisch ontvangt. Kortom: hoe meer e-facturen u ontvangt, hoe meer tijd uw organisatie bespaart.

Meer e-facturen

Minder handmatig werk

Minder tijd

Inzicht in uw leveranciers portefeuille

Voordat u begint met onboarden is het goed om te weten waar uw organisatie nu staat. Met de gratis onboarding quickscan krijgt u binnen 10 minuten inzicht in uw organisatie en vergelijkt u uw situatie met industrie benchmarks.

Zelf onboarden of uitbesteden?

Van onboarden wordt vaak gedacht dat het geregeld is met een e-mailtje aan alle leveranciers. In de praktijk blijkt dat zeker niet het geval te zijn. Een standaard e-mail levert vaak weinig respons op en alle leveranciers nabellen loopt behoorlijk in de papieren.

Onboarden met tradeinterop

Succesvol onboarden vraagt om kennis, ervaring, een goede strategie en de juiste tools. Tradeinterop kan u hiermee helpen.

Zelf onboarden

Kiest u ervoor uw leveranciers zelf te onboarden? Download dan dit gratis whitepaper, waarin leest u wat er voor nodig is om uw leveranciers succesvol te onboarden.

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht