tradeinterop helpt u met e-factureren via PEPPOL

PEPPOL is het Europese netwerk waarmee documenten, zoals e-facturen en e-orders, veilig en betrouwbaar kunnen worden uitgewisseld.

Wat is PEPPOL?

PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online) is het Europese beveiligde netwerk, onder beheer van de Europese commissie, dat het mogelijk maakt om facturen en orders veilig en betrouwbaar volgens een standaard (UBL) uit te wisselen. Zo kunnen documenten worden uitgewisseld met bijvoorbeeld de Nederlandse overheid en bedrijven door heel Europa.

 

PEPPOL bestaat uit ‘communities’. Ieder land heeft een eigen community en in Nederland is dat Simplerinvoicing. Om veilig berichten uit te kunnen wisselen via het netwerk van PEPPOL dient een organisatie gebruik te maken van een 'Access Point'. Het is ook mogelijk voor organisaties om zelf aan te sluiten op PEPPOL Access Point en lid te worden van de community.

Tradeinterop als PEPPOL Access Point

Tradeinterop is PEPPOL Access Point en kan uw organisatie eenvoudig aansluiten op het beveiligde netwerk van PEPPOL. Met een aansluiting via tradeinterop hoeft u geen kennis van PEPPOL of Simplerinvoicing in huis te hebben en voldoet uw Access Point altijd aan de meest actuele specificaties. Klik op de links voor meer informatie over een aansluiting op PEPPOL voor grote ondernemingen of software ontwikkelaars.

Waarom aansluiten op PEPPOL?

PEPPOL biedt belangrijke voordelen ten opzichte van andere kanalen, zoals e-mail. Facturen die via PEPPOL worden uitgewisseld bevatten waarborgen voor de veiligheid, privacy en betrouwbaarheid van de facturen. Bovendien biedt e-factureren via PEPPOL meer gebruiksgemak voor zowel grote als kleine organisaties.

PEPPOL heeft een adresboek dat op basis van gegevens van een ontvanger (KvK, BTW, OIN, IBAN, GLN, etc.) kan bepalen of en hoe deze ontvanger zijn facturen elektronisch wil ontvangen. Hierdoor kan een verzender bepalen hoe de ontvanger een e-factuur wil ontvangen.

PEPPOL is geschikt voor zowel zzp’ers, het mkb, als grote organisaties. Kleinere organisaties hoeven bijvoorbeeld niet op verschillende platforms van grote organisaties in te loggen om te kunnen e-factureren. Steeds meer grote organisaties vereisen PEPPOL als binnenkomend kanaal.

PEPPOL geeft meer zekerheid dat de factuur ontvangen en verwerkt kan worden. Veiligheidsaspecten als confidentialiteit, integriteit, authenticiteit en betrouwbaarheid van aflevering dragen bij aan het ontzorgen van de verzender en de ontvanger.

Neem contact op voor meer informatie, wij helpen u graag

Ontvang ook de maandelijkse nieuwsbrief van tradeinterop!

Privacy statement 

 

Copyright 2019 all rights reserved by tradeinterop

Neem gerust contact met ons op via:

E-mail: info@tradeinterop.com

Telefoon: 030 767 2120

Bezoekadres

Papendorpseweg 97

3528 BJ  Utrecht